Zonnekind poppen

Zonnekind poppen kunnen gewassen worden.

Er zijn geen materialen gebruikt die niet tegen water bestand zijn.
Als de Zonnekind pop een beetje vuil geworden is, kan hij gewassen worden met een rul washandje met wat vloeibaar wolwasmiddel of babyshampoo. Wrijf één kant op een met de draadrichting van de tricot mee. Onder de lopende kraan kan de zeep weggespoeld worden, zo wordt de pop niet door en door nat en kan hij snel weer met het spel meedoen.
Is de pop door een of ander "ongeluk" ook van binnen bevuild, dan moet hij helemaal in het bad. Maak hiervoor een lauw sopje met niet te veel wasmiddel. Om het sop goed alle wol in de pop te laten bereiken zul je de pop zachtjes moeten knijpen, ook bij het uitspoelen. Wikkel de pop na het spoelen, voor hij in de centrifuge gaat, in een grote handdoek en sluit het pakketje, de pop is dan goed beschermd. De pop kan kort gecentrifugeerd worden.
Let er bij zo'n grote wasbeurt op dat de aanblik voor het kind niet zo prettig kan zijn. Zeker de pop in de centrifuge moest het kind maar beter niet meemaken. De pop verliest door het nat worden van de wol zijn vorm. Schrik hier niet van . Masseer de pop tijdens het drogen af en toe, zo breng je hem in de vorm terug. Het beste kan de pop in een hangmatje buiten in de wind drogen.
Als de pop helemaal droog is kan het gezicht opnieuw ingekleurd worden: de oogjes en het mondje , niet meer dan een kleine aanduiding met gewone kleurpotloden. Maak het potlood niet nat en gebruik nooit viltstiften, de gezichtsuitdrukking wordt hierdoor teveel vastgelegd. Een blosje op de wangen kan aangebracht worden met wat bijenwaskrijt op een lapje.